Tip bij het masseren van je hond

Een hond is in vele opzichten gelijkend op de homo erectus, de mens. Zo vindt een hond het net even heerlijk om aangeraakt en gestreeld te worden. Iets wat vaak wordt aanbevolen aan eigenaars van eerder bange, onzekere honden is het aaien van het dier onder de buik, aangezien je hierdoor hun ego heel wat kunt opkrikken. Geef je je hond op een dergelijke manier voldoende aandacht, zal de onzekerheid van de hond langzaamaan webebben. Ook voor zelfzekere honden kunnen we dit zeker aanbevelen, het komt de band tussen jou en je hond alleen maar ten goede. Als je iets verder wilt gaan dan gewoonweg wat aaien en strelen, kan je overgaan tot een ontspannende massage voor de hond. Dat zal je hond hoe dan ook op prijs kunnen stellen.

Je hond masseren is heus niet zo moeilijk dan je wel zou denken, we zullen je hierbij echter helpen. De simpelste massagetechniek is die van het strijken. Als de hond zich voor jou bevindt, ga je met beide handen aan weerskanten van de hond in een vloeiende beweging van nek naar achterhand. Doe dit zeker niet te snel, maar hou een zeer langzaam tempo aan aangezien dat de hond een enorm rustgevend gevoel geeft. Als de hond op zijn zij ligt, kan je exact dezelfde beweging uitvoeren, maar je dient dan wel aan te vatten met één hand vanaf de nek en vervolgens strijk je zo naar de achterhand toe. Zodra je bij de achterhand bent ga je met je andere hand naar de nek en maak je er een doorgaande beweging van.

Op een gelijkaardige manier kun je ook met één hand cirkelvormige bewegingen gaan maken. Probeer kleine cirkeltjes met de langs het lichaam van de hond te maken, maar let er wel op dat je dit met de klok mee doet. Door langs de ruggengraat voorzichtig te drukken kun je een begin maken met drukpuntmassage. Plaats dan de duimen langs de ruggengraat, druk vervolgens heel lichtjes en schuif zo langzaamaan op. Als de hond zich ontspannen en veilig voelt kan het best gebeuren dat hij in slaap valt. Veel succes met je massage.


hond honden dogs dog care verzorging

Gratis een foto van uw hond hier?Hondenland
Hondenkapsalons
Hondenrassen
Tips Honden
Honden Links
Contact