hond teek verwijderen

In het voorjaar en de herfst loopt uw hond vaak het gevaar besmet te geraken met de zogenaamde teek, een bloedzuigende parasiet die zich vasthecht op de vacht van uw hond. Teken bevinden zich voornamelijk in bosrijke gebieden en hechten zich daar op bladeren vast, wachtend op een passerende gastheer. Op dat moment laten ze zich vallen op de hond en grijpen ze zich meteen vast aan de vacht. De teek zuigt zich vervolgens vol met bloed en zal zich nadien opnieuw laten vallen wanneer er een nieuwe prooi voorbijwandelt. Het gevaarlijke aan de teek is dat deze ziektes kan veroorzaken bij de hond, wat in extreme gevallen zelfs tot sterfte kan leiden.

Indien u merkt dat uw hond besmet is geraakt door een teek is het uiterst belangrijk deze zo spoedig mogelijk weg te nemen. Hoe kunt u dit nu het beste doen?

Het is zeer belangrijk dat u de teek bij het wegnemen niet beschadigt. Immers, indien de teek wordt geplet of doorboort bestaat de kans dat de teek zijn maaginhoud achterlaat in het lichaam van uw hond en dat kan zorgen voor een hoger besmettingsgevaar. Wat u zeker ook niet mag doen is de teek verdoven met alcohol of olie, de teek zal dan zijn maaginhoud in het bloed van de hond uitspugen. Belangrijk is dat u de teek zo dicht mogelijk bij de houd vastklemt en verwijdert. Dit kan u het beste doen met een speciaal ontworpen tekenpincet (verkrijgbaar in elke hondenspeciaalzaak).

De pincet moet van voren om de kop van de teek gezet worden tot vrijwel in de huid van het slachtoffer. De pincet knijpt zichzelf vast, de teek kan dan voorzichtig uit de huid gedraaid worden. Tot slot dient de huid van uw hond zeker en vast ontsmet te worden met alcohol.


hond honden dogs dog care verzorging

Gratis een foto van uw hond hier?Hondenland
Hondenkapsalons
Hondenrassen
Tips Honden
Honden Links
Contact